De C van Creatief

Vooraleer wij overgaan naar de hoge C der schone kunsten eerst nog even dit plaatje.

Het is de parkeergarage in aanbouw op het C-mine terrein. Vergeef mij op voorhand deze matige foto, hij dient enkel een illustratief doel.
In België weet je nooit hoe lang iets "in aanbouw" is. Mensen bouwen hun eigen paleisjes langs de doorgaande weg en wonen zolang in een caravan op eigen grond. Dat kan jaren duren, en het geeft het landschap een zekere charme. Voor wie van chaos en wanorde houdt althans.

Zo ook hier. Er is echter meer aan de hand. De parkeergarage is echt ondergronds, en men heeft gemeend er, nu er toch gebouwd werd, een paar verdiepingen bovenop te zetten. Wat daarbinnen gebeurt werd ons niet duidelijk, het is grotendeels leeg en erg donker. Hier en daar tref je een teken van leven, bestaande uit wat tafels, stoelen en proviand.
De beplating is bizar en op zich al een hoge C waard. Het lijkt alsof dat spul er zomaar willekeurig tegenaan gekwakt is. Kijk maar eens goed (Ja, klikt u maar!), je ziet de gekste dingen. Beplating over ramen heen: geen probleem. Delen overslaan: ook geen probleem. We verven gewoon wat wit op die stukken. Heel leuk is ook hoe het daaronder schuin afgesneden is.
Waar wij stonden (het standpunt voor deze foto) leek het terrein wat verdiept t.o.v. de begane grond. Dat is ook te zien aan de "trap" van pallets in de verte, die nodig in omdat je anders wel erg diep valt als je de deur uitstapt. Maar waarom zitten er dan zo laag ook nog ramen?

Dit soort gebouwen boeit mij meer dan alle oude mijnschachten met aanpalende bokken bij elkaar. En het is een reden om deze plek over een jaartje nog eens te bezoeken. Ook al weet ik dat je in België niet alles moet willen begrijpen, ik blijf het toch proberen.

Reacties