De Haan en Naarden

Gisteren waren we in Naarden, op het fotofestival in de vestingsstad. Het was er erg goed toeven, met de zon op je bol en een temperatuur van 23 graden. De diverse exposities waren niet allemaal indrukwekkend, maar het scheelde niet veel. Veel fraaie fotografie hebben we gezien, waarbij opviel dat de (amateur?)foto's buiten bij sommige onderwerpen soms beter waren dan het binnen getoonde professionele werk. Maar daarover later (en wellicht elders) meer.

Waar ik had verwacht geïnspireerd te raken door die stortvloed aan foto's en fraaie onderwerpen bleek het tegendeel bij thuiskomst het geval te zijn. Werkelijk geen enkele van de 150 foto's kan de toets mijner kritische blik doorstaan. Mijn prullenbakje zit vandaag dan ook al aardig vol.

Vandaar een foto van een andere lokatie. Ach, wat maakt het uit: Denk dat Kusttrammetje gewoon aan de rand van het Gooimeer en het kan opeens wel. En vergeet dan voor het gemak mijn opmerkingen over het mooie weer. Hoewel, rond Hemelvaart was het aan de Noordzee ook zeker niet verkeerd, maar sommige locals moesten hun wintertooi blijkbaar nog afleggen. En zich eens lekker wassen, ouwerwets met een washandje en Sunlightzeep!


Reacties

  1. Opgegroeid in het Gooi kan ik je melden dat vroeger er daadwerkelijk een tram door het Gooi gereden heeft, met de illustere bijnaam "Gooische moordenaar". Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Gooische_Stoomtram

    Wij hebben het Fotofestival dit jaar links laten liggen. In 2007 viel het al tegen en alle artikelen lezend, lag de nadruk nu nog meer op het conceptuele in plaats van fotografie. Dat kan, maar het is niet mijn ding.

    Groet, Mark

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nagelbijtend Nederland in het vizier...
    Vanuit de heup?
    Sterke foto, zonder te slijmen.
    De blik van de jongen is prachtig.
    Maar vooral de bewerking, het glanzende geheimzinnige sfeertje, doorspekt met mooie getemperde kleuren. De juiste uitsnede imo.
    Dit alles is beeldversterkend. Dat maakt bewerken nou zo geweldig. Nèt dat duwtje meer.
    Ja, een foto die ik graag bekijk.
    Knap gedaan Cas.

    Groet Carine

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten