Openheid

Vandaag stond er een buitengewoon verhaal op nu-nl: Het kamerlid Boekestijn heeft uit de school geklapt na een gesprek tussen kamerleden en de koningin. En inmiddels heeft de man zijn conclusies getrokken en zijn lidmaatschap van de kamer beëindigd.

Wie het artikel leest komt erachter dat Boekestijn wel vaker zijn boekje te buiten gaat. Zo heeft hij eerder zijn excuses moeten aanbieden aan zijn baas omdat hij het gewaagd had om hem in het openbaar te bekritiseren. Rutte zou weinig vernieuwing brengen en de VVD had domme fouten gemaakt. Dat is natuurlijk ook een ernstig vergrijp. Dat soort waarheden houdt de VVD graag binnenskamers, want het zou anders zomaar kunnen dat die ene trouwe kiezer in Lutjebroekeradeel ook nog wegloopt. Van lijsttrekker tot steuntrekker, dat moeten we tot elke prijs voorkomen!

Wat heeft de arme ex-parlementariër nu eigenlijk gezegd over onze vorstin? Gaat u even goed zitten, doe de riemen vast en de rugleuning graag in oprechte positie: De koningin maakt zich zorgen over de teneur in de 2e kamer om voor elk wissewasje een spoeddebat te voeren. 
Heeft u hem? Het staat er echt, lees het nog eens goed na. Ja? De kamervoorzitter spreekt er schande van, schuift de bal direct door naar de VVD, en die weten daar wel raad mee: "Foei Arend Jan! Dat zijn welhaast staatsgeheimen die je daar op straat smijt! Scheer je weg, vlegel!"

En dan vinden politici het nog vreemd dat een groot gedeelte van het electoraat zich wendt tot iemand die nooit een blad voor zijn mond neemt. Het is net als in de reclame: het maakt niet uit wat je zegt, als je maar iets zegt.
Het volk is inmiddels zo afgestompt door de nietszeggende kletspraatjes van de gevestigde beroepssjacheraars, die daarmee telkens weer aantonen dat regeren in dit land gelijk staat aan niets doen, dat die ene man juist vanwege al zijn politieke incorrectheid nu de leider is van de grootste partij. Dat komt niet door wat hij beweert, maar door het simpele feit dat hij tenminste ergens voor staat.

Ondertussen breken de oude partijen zich het hoofd over het gevaar dat PVV heet. Hoe kunnen ze het tij nog keren? Ik help ze graag op weg. Het antwoord staat in de titel.

Kan die Boekestijn misschien snel op de kieslijst voor de verkiezingen in mijn gemeente? Mijn stem heeft hij alvast.


Reacties

  1. Boekestijn stond al wel bekend als een redelijk ongeleid projectiel, maar dit is toch wel Nederland, of beter, de VVD op zijn smalst.
    Het is jammer dat het electoraat, of de afgestompte samenleving, zoals je het treffend definieert, niet verder kijkt en luistert. Zo heb ik vorige week op de radio (ja, de radio!) genoten van een fragment van het AOW debat, waar een PVV-er helemaal nat ging in zijn argumentatie (er is geen AOW probleem als we de immigratie uit moslimlanden stoppen, was zijn oplossing). Als de pers dat nu eens groot zou uitmeten, zou de PVV snel door de mand vallen. Maar dat gebeurt helaas niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lutjebroekeradeel???? ik woon in Tilburg!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zeker een kleine zelfstandige? Gewoon lekker VVD blijven stemmen hoor! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten